برداشت و بسته بندی مرکبات با کیسه توری راشل
تقسیم بندی مرکبات عبارتست از: انواع پرتقال، انواع نارنگي، ليمو ترش، انواع گريپ فروت، ليمو عماني (لايم )، ليمو شيرين
براساس آمارها، بیش از 110 هزار هكتار باغ مركبات در مازندران وجود دارد كه به صورت ميانگين با توجه به شرايط آب و هوايي تقریبا 2.5 ميليون تن محصول از آنها برداشت و به بازار عرضه می گردد.
در صورت کشش و تقاضای بازار، بهتر است مرکبات به صورت رسیده چیده شده و به صورت تازه به بازار عرضه شوند. همچنین شرایط آب و هوایی هنگام برداشت باید به گونهای باشد که تاثیر زیان آوری بر روی مرکبات باقی نگذارد. از جمله این شرایط میتوان به بارش باران و برف و وجود گرد و غبار شدید و ... اشاره نمود.
مرکبات برای برخورداری از عمر مفید نگهداری بایستی تمیز، سفت، عاری از هرگونه بیماری قارچی و یا فیزیولوژی بوده و کاملا بدون لکه باشند. لکه روی مرکبات میتواند ناشی از فرآیند چیدن و یا آلودگی حشرات و یا سقوط از درخت باشد
اتيلن كه براي رنگ اندازی استفاده ميشود برای مرکباتی که بایستی طولانی مدت ذخیره شوند مناسب نیست زيرا اين كار فرآیند تخریب میوه را تشدید میکند.
انواع مرکبات شامل پرتقال، نارنگی و لیمو شیرین ابتدا پس از شتشو درجه بندی، پارافینه و ضد عفونی شده و در جعبه چوبی و کار تن همراه با شانه های مخصوصی بسته بندی و به بازار عرضه می گردد.
ماندگاری مرکبات به عوامل زیر بستگی دارد
- شرايط نگهداری و محیطی
- تکنولوژی تولید و کشاورزی مانند درخت پايه، نوع پيوند و نژاد، شیوه آبياري، زمان و نوع هرس
- زمان برداشت مرکبات و شرايط آنها در زمان برداشت
- میزان رسیدگی و سم پاشی و تیمار درخت
- دماي نگهداري محصول چیده شده در سردخانه مرکبات
- رطوبت نسبي سردخانه مرکبات
اهمیت انبارداری صحیح میوه های مرکبات و نحوه نگهداری و انبارنمودن محصولات
با توجه به اهمیت انبارداری میوه ها و به منظور کاهش ضایعات، رعایت نکات فنی در برداشت و انبارداری مرکبات از سوی باغداران از اولویت های مهم می باشد.
- لازم است میوه ها دو هفته قبل از رسیدن کامل با حدود 90 درصد تغییر رنگ برداشت گردد و صبح زود که شبنم بر روی میوه نشسته است، از چیدن میوه خودداری شود
- چیدن میوه ها بایستی با استفاده از دستکش نخی صورت گرفته و میوه های چیده شده به آرامی جابجا شوند و در صورت زخمی شدن بعضی از میوه ها، آن ها را از بقیه جدا کرده و در انبار نگهداری نشوند.در این حالت راه نفوذ ساپروفیت ها به میوه ها باز شده و در دمای انبار ممکن است شاهد پوسیدگی ها باشیم.
- میوه های چیده شده نبایستی زیر نور آفتاب قرار گیرند بلکه به سرعت به مکان سایه منتقل گردند ،حدود یک ماه قبل از چیدن میوه ها، سمپاشی درختان با قارچکش مناسب، خاصیت انبارداری میوه ها را تا حدود بسیار زیادی افزایش می دهد. در ضمن بعد از ضد عفونی، میوه ها باید در سایه خشک و سپس به انبار منتقل شوند.
- در ضمن رعایت اصول فنی در ساخت انبار، باغداران بایستی از توری بسته بندی مناسب یل جعبه های پلاستیکی و کوچک (یک و دو ردیفه) برای انبار کردن میوه ها استفاده کنند (به منظور کم کردن فشار میوه ها بر روی هم و تردد هوا در بین میوه ها) و نیز انبار نگهداری میوه مرکبات بایستی اختصاصی باشد و از نگهداری سایر محصولات و ادوات در زمان انبار داری خودداری گردد.
- کف و دیوارها بایستی بتنی و سقف عایق بندی بوده و قبل از ورود میوه ها کف و دیوارها با آب گرم شستشو شوند.
- دستگاه تهویه باید روی دیوار و روبروی درب انبار نصب گردد ، جهت خشک نگه داشتن فضای انبار و تخلیه روزانه گازهای مضر حاصل از تنفس میوه ها، نیمه شب ها به مدت چند ساعت تهویه روشن گردد تا هوای خنک شب به داخل انبار منتقل گردد.
- نصب رطوبت سنج و دماسنج نیز در انبار ضروری است، ردیف توری های بسته بندی شده یا جعبه ها در امتداد درب انبار و تهویه چیده شوند تا عمل تهویه به سهولت انجام شود.
- درجه حرارت مناسب برای پرتقال 7 - 3 درجه سانتیگراد و رطوبت 90 - 85 درصد و درجه حرارت مناسب نارنگی 3 - 1 درجه سانتیگراد و رطوبت 90 - 85 درصد باشد و در صورت کاهش رطوبت انبار تشتک آب در کف انبار قرار داده شود.
توری بسته بندی کیسه راشل گزینهای ایدهآل برای بسته بندی مرکبات بوده که علاوه بر قیمت تمام شده بسیار پایینتر از روشهای دیگر بسته بندی مرکبات، تهویه مناسب و شکل و ظاهر زیباتری به بسته بندی این محصول میدهد.
کیسه توری راشل در رنگ ها و ابعاد مختلف برای بسته بندی های مختلف تولید و عرضه میگردد.
برای اطلاع از بروزترین اخبار و مقالات ما صفحه اینستاگرام تورینه بافت را پیگیری نمایید:
Published: 12:59:04 1398/09/04
Visited: 2447
Visited: 2447