توری شید برای جلوگیری از آفتاب سوختگی انار و آفت کرم گلوگاه
به گفته بسیاری از محققان میوه انار بومی ایران بوده و سپس بهتدریج در مناطق خاورمیانه و آسیای مرکزی گسترش پیدا کرده است. وزن میوه انار در کل بهطور متوسط از 200 تا 750 گرم میباشد و نسبتا درخت کوچکی دارد که اغلب ارتفاعش بیشتر از 6 متر نمیرسد و در دنیا تقریبا دربیست گونه مختلف وجود دارد. درخت انار نسبت به سرما به شدت حساس بوده و در مناطقی با آب و هوای نیمه گرمسیری رشد مطلوبی داشته و متمایل به جذب گرمای محیط مجاور خود میباشد. در شرایط آب و هوایی با رطوبت زیاد باردهی درخت کمتر شده و میوه درخت به اندازه کافی شیرین نمیشود. همچنین در این شرایط آب و هوایی ، آفت کرم گلوگاه _ که از چالش های کشت انار بهحساب میآید _ نیز شدیدتر میشود.
یکی از چالشهای جدی کشت انار به ویژه در ایران که با روند تغییرات اقلیمی کشور در سالیان متمادی محسوستر شده، تابش نور شدید آفتاب میباشد. تابش شدید نور خورشید باعث بروز آفتابسوختگی میوه و بدنه درخت انار میگردد. در گذشته، برای ممانعت از مشکل آفتابسوختگی میوه انار، نهالها با تراکم زیاد کاشته میشدند تا با قرار گرفتن احتمالی میوه انار در سایهای که از شاخ و برگ درخت میتوانست بهوجود آید، آسیب آفتابسوختگی انار را کاهش دهند.
مقایسه دو انار متعلق به یک باغ؛ انار زیر پوشش توری شید و انار بدون پوشش توری شید
امروزه انار در مناطق مختلف نیمه گرمسیری و گرمسیری با استفاده از سیستمهای آبیاری و تجهیزات نوین کشاورزی بهطور روزافزونی در سراسر جهان کشت می شود. از جمله تمهیدات بهکار گرفته شده در این زمینه، نصب توری سایبان بر روی درخت انار بهمنظور جلوگیری از آفتاب سوختگی و تنظیم نور و دمای اطراف درخت میباشد. شبکه سایبان علاوه بر سایه اندازی، آسیب کرم گلوگاه را نیز بطور قابل توجهی کاهش داده و مطابق مشاهدات، مصرف آب برای آبیاری درختان را تقریبا 30 درصد کمتر میکند. برای مشاهده فایل ویدیویی نصب توری سایه انداز بر روی درخت انار و نتایج آن، اینجا و اینجا کلیک نمایید.
شرکت تورینه بافت تولیدکننده پیشرو انواع شبکههای توری محافظ کشاورزی، متنوعترین بافتهای توری سایبان را با ساختار: نخ تخت، توری مونوفیلامنت و همچنین بافت ترکیبی نخ مونوفیلامنت و نخ تخت، تولید و عرضه مینماید.
برای اطلاع از بهروزترین اخبار و مقالههای ما صفحه اینستاگرام تورینه بافت را پیگیری نمایید:
Published: 12:44:01 1399/04/10
Visited: 3464
Visited: 3464