کشت گوجه فرنگی - بخش اول
1-انتخاب مکان مناسب برای کاشت گوجه فرنگی
بهترین روش برای کاشت گوجه فرنگی، کشت مستقیم آن در زمین در صورت امکان است. برای این روش دو حالت کلی وجود دارد:
الف-کاشت بذر در زمین به صورت مستقیم
ب-کاشت بذر در سینی نشاء
مهمترین مزیت کشت بذرهای گوجه فرنگی در سینی نشاء، محصول گیری در فصول سرد بوده که امکان کاشت مستقیم بذر گوجه فرنگی زمین وجود ندارد. در این حالت بعد از آماده شدن نشاء در محیط بسته و گرم، امکان انتقال آنها به زمین اصلی میسر است. کاشت و پرورش گوجه فرنگی مستلزم دریافت روزانه 6 تا 8 ساعت نور خورشید است. چنانچه نیاز به استریل کردن خاک وجود داشته باشد این زمان افزایش خواهد یافت.
کاشت و پرورش گوجه فرنگی، نیازمند مکانی است که هر روز 6 تا 8 ساعت نور خورشید دریافت کند. اگر بیماری های خاکزاد در زمین وجود داشته باشد، نیاز به زمان بیشتری برای استریل کردن خاک و افزایش میکروارگانیسمهای سودمند آن وجود دارد، در غیر این صورت جایگزینی خاک اجتناب ناپذیر خواهد بود. برای این منظور خاکهای سبک نظیر: بافت شنی، بافت سیلتی، بافت رسی، بافت لوم، بافت لومی شنی گزینههای مناسبی بوده و موجب زهکشی و هوادهی بهتر خواهند شد.
در صورت محدود بودن فضا برای کاشت گوجه فرنگی، استفاده از سطلهای مخصوص برای کشت بسیار مرسوم است. خاک موجود در این سطلها نیاز به آبیاری مکرر به جهت خشک شدن سریع آن دارد.
2- کاشت گوجه فرنگی
بعد از انتخاب مکان مناسب، برای کاشت گوجه فرنگی ترکیب کمپوست فراوان با خاک بهترین گزینه است. به طوری که برای هر متر مربع به 25 تا 40 کیلوگرم کمپوست نیاز خواهد بود. بهترین نحوه ترکیب آن با خاک به این صورت است که 6 تا 8 سانتیمتر از آن روی سطح خاک اضافه شود.
PH خاک برای کشت گوجه فرنگی بسیار مهم است. گوجه فرنگی در خاک نیمه اسیدی رشد می کند، به طوریکه مقادیر PH آن باید بین 6 تا 6.8 باشد. خاک بسیار اسیدی و قلیایی باعث از بین رفتن بوتههای گوجه فرنگی خواهد شد.
همان طور که پیش تر اشاره شد، بذرهای گوجه فرنگی نیازمند نور کامل آفتاب جهت رشد و تکامل هستند. چنانچه در منطقهی سردتر کشت شوند، نیازمند حداقل 6 ساعت نور خورشید هستند. در مناطق گرم و داغ باید به وجود سایه هم توجه کرد. در صورت عدم وجود سایه ملزم به استفاده از توری سایبان هستیم. مزایای استفاده از توری سایبان برای بوتههای گوجه فرنگی در مقاله ای مورد بررسی قرار گرفت.
باید توجه داشت که نشاءهای گوجه فرنگی به طور عمیق کاشته شوند به طوریکه حدود 50 الی 80 درصد از گیاه در خاک فرو رفته و خاک اطراف ریشه فشرده شده باشد. از طرف دیگر باید توجه داشت که برگهای پایینی گیاه زیر خاک نشده باشد، در غیر این صورت دچار پوسیدگی خواهند شد.
Опубликовано: 16:55:29 1398/10/07
Посетил: 2159
Посетил: 2159